Print pagina

Wandelen voor Water: voeding, water én beweging

Huis voor de Sport, de waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest en Waterbedrijf Groningen organiseren volgend voorjaar samen Wandelen voor Water. De maand maart staat op basisscholen in Groningen dan ook in het teken van water, met aandacht voor gezonde voeding, water én beweging.

Project

Het project bestaat uit een les over voeding, een les over water in Nederland én een wandeling. De voedingsles wordt gegeven door studenten voeding en diëtetiek van de Hanzehogeschool. De nadruk van deze les ligt op hoe gezond het drinken van water is en hoe ongezond energiedrankjes zijn. Daarnaast komt er een lespakket over water in Nederland en is er de wandeling voor water.

Wandeling

De wandeling is een route van zes kilometer. Leerlingen lopen deze met een rugzak op gevuld met zes liter water. Om te ervaren wat kinderen in ontwikkelingslanden dagelijks doen om aan water te komen. Voor de wandeling laten de leerlingen zich sponsoren. Dat geld gaat naar een ontwikkelingsproject dat voorziet in schoon water.

Meedoen?

Basisscholen die hier in maart 2015 aan mee willen doen, kunnen een e-mail sturen naar Jack Kamminga van Huis voor de Sport, j.kamminga@hvdsg.nl.
 

Volg ons op

Wandelen voor Water: voeding, water én beweging