Beeldschoon water

Schoon water in sloten en kanalen is niet vanzelfsprekend. Hunze en Aa’s werkt in het hele gebied aan de waterkwaliteit. Een goede waterkwaliteit betekent dat planten en dieren er goed in kunnen leven. In onze advertentie in de huis-aan-huisbladen van komende week leest u er meer over.
 

De kracht van water

De aflevering water als basisingrediënt voor het huishouden van de toekomst van Tegenlicht van 23 maart laat zien dat waardevolle stoffen terug te winnen zijn uit ons afvalwater. Waardevolle grondstoffen in poep én pies, zoals fosfaten die goede mest opleveren, gaan verloren en fosfaat is een stof die naar verwachting over zo'n dertig jaar op zal raken. Langzaam ontstaan er nu overal hi-tech én low-tech initiatieven om zelf afvalwater op te vangen, de mest te gebruiken, het water te zuiveren en te hergebruiken.

Kunnen we het zelf ook?

Tegenlicht gaat over het huishouden van de toekomst. Kunnen we dat zelf ook? En zijn we bereid om ons gedrag ten aanzien van het watergebruik te veranderen? En zal de rol van de overheid daarbij veranderen? Uitzending gemist?

Volledige uitzending Tegenlicht
 

Volg ons op

Beeldschoon water