Print pagina

Van elkaar leren op het jeugdwatercongres

Op vrijdag voor Pinksteren was er in het provinciehuis in Assen een jeugdwatercongres. Verschillende klassen van vmbo tot vwo waren erbij. Zij werkten het afgelopen schooljaar aan een wateropdracht en presenteerden hun resultaten.

D-day

De aftrap was in de Statenzaal waar onder meer onze dijkgraaf de jongeren toesprak en benadrukte dat ze de kansen die ze krijgen, moeten grijpen. Hij vergeleek de wereld van nu met de verschrikkelijke D-Day 70 jaar geleden in Normandië. Een tijd, waarin eigen keuzes niet bestonden. 

Genoeg te beleven

Na het officiële deel was er genoeg te beleven. Zoals een klimwand om tot NAP-hoogte van de school te klimmen, onze watertafel met de waterquiz, informatiestands over de opleidingen en het bestuderen van waterleven.

En de winnaar is….

Ook waren er enkele prijzen te verdelen. De presentaties van de scholen werden door een vak- én publiekjury beoordeeld. De vmbo-prijs van de vakjury ging naar Penta Assen, voor havo/vwo was dit Praedinius uit Groningen. De publieksprijs werd gewonnen door Dr. Nassau College uit Gieten, die voor een technasiumopdracht van ons een vistrap ontwierpen.

WaterXplorelab

Het jeugdwatercongres is door IVN Noord (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) samen met de provincies Groningen en Drenthe en de waterschappen Hunze en Aa’s, Noorderzijlvest en Reest en Wieden opgezet. Om zichtbaar te maken wat er via de website Waterxplorelab geboden wordt aan het onderwijs.

Volg ons op

Van elkaar leren op het jeugdwatercongres