Wandelen voor Water 2015

Al zeven scholen lieten weten mee te lopen tijdens Wandelen voor Water 2015 op woensdag 18 maart. Ze komen met meer dan 150 leerlingen naar Smeerling voor een wandeling van zes kilometer met zes liter water op hun rug.
 
Maar daar in het beekdal van de Ruiten Aa is ruimte voor nog meer kinderen! Scholen die mee willen lopen, kunnen zich nog aanmelden.

Voeding, water én beweging

Voor de editie van 2015 werkten we samen met waterschap Noorderzijlvest, waterbedrijf Groningen én Huis voor de Sport. We stelden met elkaar een mooi lesprogramma samen over voeding, water en beweging. Meedoen met Wandelen voor Water 2015 betekent:
  • Een gastles over voeding (met speciale aandacht voor drinkwater vs energiedrankjes) door studenten van de Hanzehogeschool Groningen;
  • Een les WaterSpaarders (over het zuinig zijn met warm water);
  • Een geheel verzorgde sponsorloop in Smeerling (waarvoor kinderen geld inzamelen voor AMREF Flying Doctors voor schoon water in Afrika).

Aanmelden

Scholen die met hun groepen 7 en 8 mee willen lopen, kunnen zich aanmelden bij Willeke Bergman, w.bergman@hunzeenaas.nl – 0598 693871. Dan wordt er gezorgd voor sponsorformulieren, rugzakken die de kinderen mogen houden en een planning van de gastlessen. Doen!

Compilatie 2014

 

Volg ons op

Wandelen voor Water 2015