Print pagina

WaterSpaarders; bewust omgaan met water

Het lesprogramma WaterSpaarders stimuleert leerlingen op een ludieke manier om minder warm water te gebruiken. Daarbij komen de kinderen niet alleen zelf in actie, ze zetten ook hun familie aan tot korter douchen. Waterschappen omarmen dit initiatief, want minder douchewater betekent ook minder water om schoon te maken op onze zuiveringen.

Bewust omgaan met water

Het lespakket leert de leerlingen wat het belang is van bewust omgaan met energie en water. De term klimaatverandering komt aan bod en de invloed die wij daar als mensen op hebben. Als we allemaal korter douchen, besparen we miljoenen liters warm water en daarom veel energie. Zo zijn we zuinig op onze aarde!

Ook thuis

Thuis gaan leerlingen bijhouden hoeveel water ze per dag gebruiken. En belangrijker nog: hoeveel water ze kunnen besparen. Een zandloper, die ze in de douche kunnen hangen, helpt daarbij. Maar ook de shampoofles met het etiket door het kind zelf ontworpen. Om gezinsleden eraan te herinneren minder lang te douchen.
 

Doe mee met WaterSpaarders

Doe ook mee met WaterSpaarders. Dat kan nu ook via ons. Wij verzorgen dan de lessen en de materialen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar w.bergman@hunzeenaas.nl of even bellen met (0598) 69 38 71. Doen!  

Volg ons op

WaterSpaarders; bewust omgaan met water