Landmeten tijdens de Geoweek

Begin april was het Geoweek. Een week waarin jongeren kennis maken met aardrijkskunde door vooral zelf te doen. Hunze en Aa’s ging dit jaar met de deelnemende scholen land meten en kaarten maken van de omgeving. 

Ter Apel en Winschoten

OBS de Vlinder uit Ter Apel en CBS Maranatha uit Winschoten hadden zich voor deze activiteit opgegeven. Leerlingen uit groep 8 maten de diepte en breedte van een vijver en brachten bomen en wegen in kaart. In de omgeving van de school werd gemeten en informatie verzameld, terug in de klas bekeken we de kaarten.

Het water in!

De expeditie viel duidelijk in de smaak bij de leerlingen. Niet in de laatste plaats omdat ze gekleed in waadpak het water in mochten! Dat kon vanaf de oever, maar ook met een bootje om wat verder het water op te kunnen.

Landmeters en GIS

De landmeters en GIS (Geografisch Informatie Systeem)-specialist van Hunze en Aa’s begeleidden de activiteit. Zij zijn dagelijks op pad om geografische informatie te verzamelen en bestaande situaties in kaart te brengen. Zo beschikken we bij nieuwe projecten altijd over de juiste informatie.
Volg ons op

Landmeten tijdens de Geoweek