Print pagina

Voorlezen op Dag van de Duurzaamheid

Op donderdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Dan lezen medewerkers van het waterschap aan alle groepen voor op basisschool CBS De Kern in Veendam.

Voorleesactie

Op honderden basisscholen wordt op 10 oktober voorgelezen uit een duurzaam kinderboek. Zes medewerkers van Hunze en Aa’s lezen voor aan 12 groepen van CBS De Kern. De verhalen komen uit het boek Nog lang en gelukkig, een bundel met verschillende verhalen geschikt voor de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool.

In gesprek

Naast het voorlezen gaan de medewerkers ook in gesprek met de leerlingen. Over hoe we ons land schoner, mooier en eerlijker kunnen maken. Duurzaamheid is een breed begrip en we vragen de kinderen waar zij aan denken bij het woord duurzaamheid.

Duurzaam Hunze en Aa’s

Ook wij moeten zuinig zijn op ons milieu en op onze natuurlijke hulpbronnen. Daarom werken we zodat generaties na ons geen last hebben van de dingen die we nu doen of nalaten. Lees op onze website wat wij doen voor duurzaamheid.

Dag van de Duurzaamheid

De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda. Urgenda is een onafhankelijke stichting die Nederland sneller duurzaam wil maken. Daarom organiseren ze diverse initiatieven, zoals de Dag van de Duurzaamheid.

Volg ons op

Voorlezen op Dag van de Duurzaamheid