Gastlessen tijdens Geoweek

In de week van 22 april is het weer Geoweek. Een week waarin kinderen tussen de 10 en 15 jaar kennis maken met de praktijk van aardrijkskunde. Wij doen voor de derde keer mee aan dit initiatief van de KNAG (Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap). Nu met gastlessen in de klas getiteld 'Watersnoodramp, nooit meer!'.

Watersnoodramp

In de gastlessen ligt de nadruk op veiligheid. In 2013 is het 60 jaar geleden dat de Watersnoodramp zich voltrok. Daarover praten wij met de kinderen. Ook laten wij foto's en beelden zien van hoogwater 2012. Toen bleek eens te meer hoe kwetsbaar we zijn.

Zelf doen

We laten de kinderen zelf ook wat doen. De kwelwaterproef bijvoorbeeld laat zien hoe water dat in de grond is gezakt, weer aan de oppervlakte komt. En natuurlijk gaan we iets met dijken doen. Want als Nederland geen dijken of duinen had, was meer dan de helft van ons land water.

Volgeboekt

Alle lessen die wij op de website van Geoweek aanboden, zijn volgeboekt. Maar een gastles regelen met ons, kan natuurlijk altijd. Neem daarvoor contact op met Willeke Bergman, w.bergman@hunzeenaas.nl.
 


Volg ons op

Gastlessen tijdens Geoweek