December 2013

Uw afvalwater levert watt op

Zo’n 22% van ons elektriciteitsverbruik wekken we zelf op. We maken deze stroom uit afvalwater. Afvalwater biedt ook mogelijkheden om grondstoffen terug te winnen.

Korte terugblik: Sinterklaasstorm

 
Op 5 en 6 december hadden wij te maken met hoge waterstanden aan onze kust. Een combinatie van storm, neerslag en springtij zorgden ervoor dat we 4.82 boven NAP noteerden.

Vet in het riool? Dat is slecht én duur!

Gooi geen frituurvet door gootsteen of toilet, maar recycle het. Bij de meeste supermarkten, afvalscheidingsstations en (sport)clubs staan hiervoor gele containers.

Minder muskusratten in ons gebied

Voor het tweede jaar op rij zien we een forse daling in de muskusratten vangstcijfers. Deze cijfers geven aan dat de populatie muskusratten hard afneemt

Bekendmakingen op onze website

papier kl.jpg
Vanaf 1 januari 2014 publiceert Hunze en Aa’s algemene bekendmakingen niet meer in een krant of huis-aan-huisblad, maar alleen nog op onze website.

Wij zijn op 6 januari weer open

250_jpg.jpg
Vanaf Kerst tot en met de eerste week van januari is het waterschapshuis gesloten. Op maandag 6 januari staan onze deuren weer wagenwijd open om u te ontvangen. Wij wensen u fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling!

Bij meldingen en calamiteiten kunt u bellen met 0900 33 66 990 (€ 0,01 per minuut).

Volg ons op

December 2013