Print pagina

Oliebollenvet? In de gele container!

Gooi geen oliebollenvet door gootsteen of toilet, maar recycle het! Bij steeds meer supermarkten, afvalscheidingsstations en (sport)clubs staan hiervoor gele containers. Giet het gebruikte vet in een oude plastic fles, sluit het af en doe het in de gele container bij u in de buurt.

Kostbaar

De reiniging van een liter oliebollenvet kost de waterschappen € 2,80. Dat is meer dan de kostprijs hiervan in de winkel. Een kostbare zaak dus. Het aantal rioolverstoppingen stijgt rond oud en nieuw. Het oliebollenvet stolt in het riool. Ook vloeibaar vet zorgt voor verstoppingen. Breng uw oliebollenvet dus naar een inzamelpunt.

Van vet naar biobrandstof

Wij adviseren u dit vet in de oorspronkelijke verpakking terug te doen en vervolgens naar een inzamelpunt te brengen. Vast frituurvet kunt u eerst laten stollen in bijvoorbeeld een leeg melkpak en dan inleveren bij het inzamelpunt. Dan wordt er onder andere biobrandstof van gemaakt.

Inzamelpunten

Het vet kunt u inleveren bij de gemeente en bij steeds meer verenigingen, supermarkten en scholen. Op deze locaties staan gele kliko’s waar het vet in verzameld wordt. Recyclebedrijven verwerken de oude oliën en vetten tot biobrandstof.  Meer informatie staat op  www.vetrecyclehet.nl

Volg ons op

Oliebollenvet? In de gele container!