Print pagina

Gastles: Watersnoodramp - nooit meer!

Dat we in onze delta kunnen wonen, is niet vanzelfsprekend. Het vergt nog steeds voortdurende inspanning om te zorgen dat we veilig zijn én blijven. Want een watersnoodramp willen we nooit meer. Over toen en nu ontwikkelden we een gastles voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs

Veilig in de toekomst

Sinds de aanleg van de Deltawerken is Nederland de best beveiligde delta ter wereld. Maar het werk aan de veiligheid is nooit af. In januari 2012 merkten we maar weer, hoe kwetsbaar we zijn. Hoe zorgen we ervoor dat we nu en in de toekomst veilig blijven tegen hoog water? Daarover gaat de gastles ‘Watersnoodramp – nooit meer!’.

Kwelwaterproef

De gastles duurt ongeveer een uur en bestaat uit een lesbrief, presentatie, vragen en proeven in de klas. Zo hebben we onder meer de kwelwaterproef die laat zien wat kwelwater is. Ook in 1953, straks 60 jaar geleden, kwam het kwelwater onder de dijken door. De dijken bezweken doordat het water er onderdoor liep.

De kwelwaterproef

Organiseer ook een gastles

Scholen die geïnteresseerd zijn in de gastles, kunnen zich tot 1 maart 2013 aanmelden via communicatie@hunzeenaas.nl o.v.v. gastles watersnoodramp. Wij nemen dan contact op! Aan de gastlessen zijn geen kosten verbonden.

Volg ons op

Gastles: Watersnoodramp - nooit meer!