• Home
  • Veelgestelde vragen
Print pagina

Veelgestelde vragen

Wat doet waterschap Hunze en Aa's?

We houden ons dagelijks bezig met het water in Oost-Groningen en Noordoost-Drenthe. We zorgen voor schoon en voldoende water. Voor sterke dijken die u beschermen tegen overstromingen. En voor waterwegen die goed bevaarbaar zijn. We houden daarbij rekening met de verschillende belangen van natuur, landbouw en recreatie. Zodat iedereen in ons werkgebied prettig en veilig kan wonen, werken en recreëren.

Missie: waterschap Hunze en Aa’s staat voor veiligheid, schoon en voldoende water tegen lage kosten.

Waarom betaal ik waterschapsbelasting?
Dit geld gebruikt het waterschap om wateroverlast, overstromingen en watertekort te voorkomen. We bouwen sterke dijken, zorgen dat gemalen goed werken en we bouwen nieuwe gemalen. We verbreden oevers en leggen waterbergingen aan. Allemaal om wateroverlast en watertekort te voorkomen. Met de opbrengsten van de zuiveringsheffing maken wij uw vuile afvalwater schoon.

Wilt u meer lezen over het werk van het waterschap? Kijkt u dan bij werk in uitvoering.​​​
Ik wil weten waar ik veilig kan zwemmen
Bij zwemplassen staat gezondheid centraal. Lekker zwemmen en ongestoord genieten. Dat betekent wel dat het water schoon moet zijn en de zwemmers geen nare ziektes oplopen.
Ga daarom alleen zwemmen in zwemplassen die wij controleren. Informatie hierover vindt u op www.zwemwater.nl of kijk op de zwemwater App.
Ik heb dode vissen gezien. Wat moet ik doen?
U kunt bellen met ons calamiteiten nummer: 0900 33 66 990 (€ 0,01 per minuut). Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.​
Wat moet ik doen bij hoog water?
Houd onze website in de gaten en luister naar de regionale radio. Bij een ernstige calamiteit houden we u op die manier op de hoogte. Als u Twitter gebruikt kunt u ook @hunzeenaas volgen.
Ik ben journalist en heb een vraag over het waterschap.
Op de perspagina ziet u met wie u contact kunt opnemen. ​
Ik ga verhuizen, aan wie moet ik dat doorgeven?
Als u gaat verhuizen dan geeft u dit door aan de gemeente. Het waterschap hanteert de gegevens die bekend zijn bij Gemeentelijke Basis Administratie. Een verhuizing of wijziging in de gezinssamenstelling wordt dus automatisch aan het waterschap doorgegeven.

Volg ons op

Veelgestelde vragen