Lessen en excursies

Je kunt zelf leren over water, gastlessen krijgen op jouw school en meedoen aan excursies. Wat mogelijk is lees je op deze pagina.

Watertafel

De watertafel is een heel groot touchscreen, waarop spelenderwijs kennis kan worden gemaakt met het waterschap. De tafel kent drie spellen:
- een zuiveringsspel (maak zo snel mogelijk het water schoon);
- een peilspel (speel met waterpeilen en voorkom overstromingen);
- een quiz (wie het snelst het goede antwoord weet, wint).
De tafel wordt uitgeleend gedurende een bepaalde periode aan de school. 
Geïnteresseerd? Vul dan het contactformulier in.
 
800_1381.jpg
Speel met vier personen tegelijk

Technasium

Hunze en Aa’s is regelmatig opdrachtgever voor Technasium-opdrachten. Zo vragen wij de leerlingen om onze rioolwaterzuiveringinstallaties te onderzoeken, een interactieve tentoonstelling over water te ontwikkelen of een vistrap te bedenken.
Meer weten? Vul het contactformulier in.
Excursie Torenveen.jpg
Excursie Torenveen

Gastlessen

Regelmatig komen wij in de klas om te vertellen over ons werk. Dat kan in de vorm van een presentatie, maar ook gecombineerd met doe-opdrachten. In overleg is veel mogelijk. 

Slootjesexcursie

Water is een belangrijke bron van leven. De kwaliteit van ons water moet dan ook goed zijn. Gewapend met schepnet, waterkaarten, bakken en een loep trekken we erop uit om het waterleven te bestuderen.

Rondleidingen

Hunze en Aa’s heeft veel plekken die het bezoeken waard zijn. Denk maar eens aan een rioolwaterzuiveringsinstallatie, gemaal Rozema of een vistrap. Vraag naar de mogelijkheden voor een excursie. Vul het contactformulier in en we nemen contact met je op!

Theater van de Natuur

Met biologie, aardrijkskunde en/of CKV-lessen naar buiten? Het kan in Sellingen! Aan de oever van de Ruiten Aa leer je over bos, water en kunst. Na een natuurbelevingstocht ga je hier in de klas weer mee aan de slag. Daarna kom je terug naar de dichtersheuvel om jouw bevindingen over het landschap te presenteren. Dat kan met een lied, gedicht of kunstwerk. Wat jij wil! Op de contactpagina kun je meer informatie opvragen of je klas aanmelden.
Slootexcursie.jpg
Hydrobiologisch onderzoek tijdens de natuurbelevingstocht


Volg ons op

Lessen en excursies