Gastlessen

​Plastic Soep

In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit komt van afval wat we op straat weggooien, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door je tanden te poetsen. Al deze verschillende soorten plastic vormen samen in de zeeën en oceanen de plastic soep. Laurentien van Oranje, van de Missing Chapter Foundation zet zich in voor een duurzamere wereld door kinderen oplossingen te laten bedenken die goed zijn voor de toekomst. Een aantal oplossingen staat in het voorleesboek De wereld van Plastic. Uit dit boek lezen we één verhaal voor. En we praten erover met de leerlingen. Het boek blijft achter op school, zodat juf of meester er ook nog uit kan voorlezen. Aan het eind van de les gaan we van afval een kunstwerk maken.  

De-Wereld-van-Plastic-Boek.jpg 

Aanmelden? Stuur dan een mail naar w.bergman@hunzeenaas.nl.
De les duurt maximaal 45 minuten en is geschikt voor groep 5 t/m 8.

Eiki en Oeki hebben natte pootjes

De eekhoorntjes Eiki en Oeki wonen in het bos. Maar het bos wordt steeds nat, omdat de rivier overstroomt. Daarom gaan ze samen dijken bouwen. Uit het boek Eiki en Oeki lezen we het verhaal De Dijk voor. Daarna doen we nog een geluidenspel en sluiten af met de geluidenbingo over water.
De les duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor groep 1 tot en met 4. We laten één exemplaar van het boek Eiki en Oeki achter op school. Zodat er later ook nog eens uit voorgelezen kan worden.
 
Aanmelden? Stuur dan een mail naar w.bergman@hunzeenaas.nl.
Eiki en Oeki.jpg 

Eiki en Oeki

De Waterwasmachine

Ook hebben we de gastles De Waterwasmachine. Dan lezen we voor over Droppie Water, maken we water vies én ook weer schoon én luisteren we naar een waterlied. Deze les is eveneens geschikt voor groep 1 t/m 4.

 

De Waterwasmachine gastles.jpg 

En meer....

Voor de bovenbouw geven we gastlessen over onze verschillende taken. We hebben een algemene gastles (wat doen waterschappen en waarom?), maar kunnen ook over specifiek één thema vertellen. Bijvoorbeeld over het waterleven, veilig wonen achter de dijken of muskusrattenbeheer.

 

​ ​​

Volg ons op

Gastlessen