Alleen zwemmen in gecontroleerde plassen

1-7-2015

Met dit heerlijke weer is het erg verleidelijk om een duik te nemen in open water. Niet al het water is echter geschikt om in te zwemmen. Zwem alleen in gecontroleerde plassen.

Controle op ziekmakers

Hunze en Aa’s adviseert alleen te zwemmen in de door het waterschap gecontroleerde zwemplassen. In deze zwemplassen onderzoeken we de zwemwaterkwaliteit. Zitten er ziekmakers in zo’n plas, zoals blauwalg of bacteriën, dan geven we dit aan op borden bij de plas. Juist nu, met het mooie weer, is de kans op ziekmakers extra groot in open water.

Zwemwater App

Wilt u weten waar deze gecontroleerde zwemplassen liggen en de actuele zwemwaterkwaliteit bekijken? Kijk dan op www.zwemwater.nl of gebruik de Zwemwater App. Deze is beschikbaar in de store van Apple of Android. Tijdens de zomermaanden leest u daar alle actuele informatie over die zwemplassen. Zo bent u voorbereid voor u gaat genieten van een heerlijk frisse duik.

Hondenbezitters

Hondenbezitters moeten in deze periode extra alert zijn als hun hond ergens gaat zwemmen. Ook honden kunnen last krijgen van contact met bijvoorbeeld blauwalgen.

Twee dagen wandelen langs @ons_water in de @GemWesterwolde https://t.co/ydnEDztYeR

Volg ons op

Alleen zwemmen in gecontroleerde plassen