Zwemmen in gecontroleerde zwemplassen

18-7-2016

Met dit heerlijke weer is het erg verleidelijk om een duik te nemen in open water. Niet al het water is echter geschikt om in te zwemmen. Hunze en Aa’s adviseert mensen alleen te zwemmen in de door het waterschap gecontroleerde zwemplassen.

​In deze zwemplassen onderzoeken we  de zwemwaterkwaliteit. Zitten er ziekmakers in zo’n plas, zoals blauwalg, dan geven we dit aan op borden bij de plas. Juist nu, met het mooie weer, is de kans op ziekmakers extra groot in open water.

Wilt u weten waar deze gecontroleerde zwemplassen liggen en de actuele zwemwaterkwaliteit bekijken? Kijk dan op zwemwater.nl of gebruik de Zwemwater App. Deze is beschikbaar in de store  van Apple of Android. Tijdens de zomermaanden leest u daar alle actuele informatie over die zwemplassen. Zo bent u voorbereid voor u gaat genieten van een heerlijk frisse duik.

Voor hondenbezitters geldt dat ze deze periode extra alert moeten zijn als hun hond ergens gaat zwemmen. Ook honden kunnen last krijgen van contact met bijvoorbeeld blauwalgen.

 
 
 

Volg ons op

Zwemmen in gecontroleerde zwemplassen