Veel geld ingezameld voor Kenia

2-4-2015

Leerlingen van de WA Scholtenschool uit Foxhol trotseerden vandaag de wind in de Kropswolderbuitenpolder. Daar wandelden ze voor water om geld in te zamelen voor een waterproject in Kenia. Gidsen van het Groninger Landschap liepen mee.

Knappe prestatie

De leerlingen liepen een route van zes kilometer met zes liter water in hun rugzak. Voor deze knappe prestatie lieten zij zich sponsoren. De hele school wist uiteindelijk € 853,50 binnen te halen voor een waterproject in Kenia van AMREF Flying Doctors.

Kropswolderbuitenpolder

Het was prachtig wandelen in de natte natuur van de polder. De dappere wandelaars zagen lepelaars, een torenvalk en ze passeerden de Schotse Hooglanders. Voor de kinderen een geweldige ervaring.
IMG_0151.JPG
Wandelend over de dijk van de polder

Project water

De wandeling was een afsluiting van een hele maand waarin op de school water centraal stond. Hunze en Aa's verzorgde diverse gastlessen en rondleidingen tijdens het project.

Smeerling 

Eerder al organiseerde Hunze en Aa's wandelen voor water in Smeerling. Daar liepen acht scholen voor het zelfde doel: een waterproject van AMREF Flying Doctors in Kenia. Het fimpje is een videoverslag van deze wandeling. 
 

Twee dagen wandelen langs @ons_water in de @GemWesterwolde https://t.co/ydnEDztYeR

Volg ons op

Veel geld ingezameld voor Kenia