Voor pers: uitnodiging proefsluiting zeesluis Farmsum

23-9-2016

Rijkswaterstaat en Hunze en Aa’s bereiden zich voor op het naderende stormseizoen. Dat doen we onder andere door het testen van de schutsluizen in het Eemskanaal bij Farmsum. Voor dat testmoment, op woensdag 28 september, nodigen wij u graag uit.

De sluis bij Farmsum vervult niet alleen de functie van waterkering, maar doet ook dienst als water reguleringswerk (spuien) en vispassage. Rijkswaterstaat is eigenaar van de sluis en het waterschap is verantwoordelijk voor het beheer en de waterkwaliteit. Om die reden voeren wij deze proefsluiting samen uit.
 
Tijdens de test, die plaatsvindt tussen 09.00 en 11.00 uur, zullen zowel de storm- als de hoogwatersluizen worden gesloten. Gedurende de testperiode is het Eemskanaal voor het scheepvaartverkeer gestremd.
 
Namens Rijkswaterstaat zal Anco van den Heuvel, adviseur Waterveiligheid, een rondleiding en een toelichting geven. Henk van Norel van Hunze en Aa’s doet namens het waterschap het woord.
 
Wij nodigen u van harte uit om deze ochtend bij de proefsluiting aanwezig te zijn. Vanwege de te nemen veiliheidsmaatregelen horen we graag uiterlijk maandag 26 september om 15.00 uur of u komt. 

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naarr bob.kiel@rws.nl.  

De bus #Waterkaravaan #DAW Deltaplan Agrarisch Waterbeheer rijdt met bestuursleden (waaronder @IngeEshuis en… https://t.co/o1hI2tjhB1

Volg ons op

Voor pers: uitnodiging proefsluiting zeesluis Farmsum