Dag van de Duurzaamheid: bestuurders in gesprek

9-10-2012

Op woensdag 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Waterbestuurders van noordelijke waterschappen gaan die dag op verschillende middelbare scholen in gesprek met leerlingen over duurzaam waterbeheer. Het gaat daarbij om de ideeën en vragen.

Ze krijgen die van van de leerlingen en gaan over een duurzame wereld. Ook waterschap Hunze en Aa’s  en Noorderzijlvest gaan in gesprek met tieners over duurzaamheid. In Veendam verwelkomt dijkgraaf Alfred van Hall van Hunze en Aa’s VWO-leerlingen van het Winkler Prins. Dagelijks bestuurder van Noorderzijlvest, Carla Alma, gaat in debat met tweedejaars atheneumleerlingen van het Wessel Gansfortcollege.

WaterXploreLab

De gesprekken zijn een activiteit uit het WaterXploreLab. Dit digitale platform is vanaf de Dag van de Duurzaamheid online. Docenten van middelbare scholen in Groningen, Drenthe en Overijssel kunnen hier terecht voor allerlei water gerelateerde lessen en activiteiten. ‘Veldexcursies, proefjes, contact met waterexperts, gastlessen, projectweken etc. Dit platform wordt dé plek waar je de watersector in je eigen buurt ontdekt’, stelt Monique Pas van IVN, die het platform samen met docenten ontwikkelde.

Samenwerking

Het WaterXploreLab is onderdeel van ‘Jongleren Waterbeheren’ een samenwerking tussen de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel, vijf noordelijke waterschappen, de Hengelsportfederatie, Natuur en Milieu Overijssel en IVN. Doel van de samenwerking is om jongeren uit het basis- en voortgezet onderwijs meer te betrekken bij de watersector.

 

Hoe word je een waterschapper volgens @lisevanwijk https://t.co/JLRw3HkIdN

Volg ons op

Dag van de Duurzaamheid: bestuurders in gesprek