Haanssluis wint HSSN prijs

21-9-2012

De prijs voor de best gerestaureerde sluis, de HSSN prijs, gaat in 2012 naar de Haanssluis. Particulier initiatief van de restauratie was mede doorslaggevend voor het winnen van de eerste prijs.

Maar ook het feit dat de jury nauwelijks kon zien dat de sluis onlangs gerenoveerd is, was bepalend voor de uitslag. 

Stichting Haansvaart

De sluis uit 1866 was al sinds 1972 niet meer in gebruik. Dankzij Stichting Haansvaart is het volledig gerenoveerd. Bovendien is de dam vervangen door een fietsbrug, waardoor het water uit het Schildmeer weer tot de sluisdeuren komt. De Stichting heeft deze missie volbracht met diverse partijen waaronder Hunze en Aa’s.

HSSN

De Stichting Historische Sluizen en Stuwen Nederland (HSSN) zet zich in voor behoud van cultureel erfgoed en werkt actief mee aan restauratie en functieherstel van historisch waardevolle sluizen en stuwen. De HSSN reikt jaarlijks een prijs uit aan de meest waardevol gerestaureerde sluis of stuw in het afgelopen jaar. In 2012 gaat deze prijs dus naar de Haanssluis in de Haansvaart (tussen het Schildmeer en Hellum).

 

De bus #Waterkaravaan #DAW Deltaplan Agrarisch Waterbeheer rijdt met bestuursleden (waaronder @IngeEshuis en… https://t.co/o1hI2tjhB1

Volg ons op

Haanssluis wint HSSN prijs