Werk bij Zeegserloopje

19-3-2013

Het Zeegserloopje krijgt haar natuurlijke karakter terug. De beek gaat weer meanderen. Daarbij laten we het landbouwwater op natuurlijke wijze zuiveren voor het de beek instroomt. Mooi voor de kwaliteit van de Drentsche Aa.

Landbouw en Drentsche Aa

Het Zeegserloopje is onderdeel van het Drentsche Aa gebied, waar landbouw en natuur samen gaan en hoge eisen gelden voor de waterkwaliteit. Al in meerdere projecten werken we samen met de landbouwers aan een goede waterkwaliteit. Door nu een moerasfilter aan te brengen, wordt het water dat van de landbouwgrond afstroomt gefilterd voor het de beek in stroomt. Zo komen stikstof en fosfaat niet in de beek terecht. 

Variatie in de beek 

Daarnaast verbeteren we de kwaliteit van de beek door gedeelten met bomen en bosjes te beplanten. Dit brengt variatie in structuur en temperatuur in de beek, waardoor diversiteit in flora en fauna ontstaat. 

Voor het eind van het jaar klaar

Het Zeegserloopje stroomt van Assen naar Zeegse. Een deel is nog in oude staat. Het deel vanaf de Eisenbroekenweg  tot aan de spoorlijn Assen-Groningen wordt hersteld en is voor het eind van het jaar klaar.

Hoe word je een waterschapper volgens @lisevanwijk https://t.co/JLRw3HkIdN

Volg ons op

Werk bij Zeegserloopje