Wereldvismigratiedag: Van Hawaii tot Delfzijl

19-5-2014

Zaterdag 24 mei is het Wereldvismigratiedag. Onze vismigratiedag bij gemaal Duurswold in Delfzijl is één van de 250 locaties over de hele wereld waar activiteiten worden georganiseerd over de vis, van Nieuw Zeeland tot Hawaii.

Bij gemaal Duurswold organiseren wij met waterschap Noorderzijlvest en Hengelsportfederatie Groningen Drenthe van 10.00 tot 16.00 uur vismigratiedag. Een Open Dag waarbij de vis centraal staat en dat wat wij doen voor het voortbestaan van vissen.

Vrije vismigratie van belang

De waterschappen en hengelsportfederatie vragen aandacht voor de problemen en oplossingen rond het thema vismigratie. Vissen moeten zich vrij door wateren kunnen verplaatsen. Bijvoorbeeld om bij hun paaiplaatsen te komen. Stuwen en gemalen kunnen dit in de weg staan. De laatste jaren doen de waterschappen veel om vrije migratie van vissen weer mogelijk te maken, bijvoorbeeld in het project ‘Ruim baan voor vissen’. Tijdens de vismigratiedag in Delfzijl vertellen we hierover meer.

Programma Vismigatiedag Delfzijl

U hoort interessante weetjes en kunt bijvoorbeeld mee op expeditie en zelf ervaren wat vissen tijdens hun reis tegen kunnen komen. Bovendien zijn er echte vismeesters en onderzoekers. Een leerzame en vooral leuke dag voor jong en oud:

  • Expeditie over de dijk; maak mee wat een vis meemaakt
  • Vissen met echte vismeesters; tips en trics
  • Samen met onderzoekers op zoek naar vis; vissen tellen
  • Rondleiding gemaal Duurswold
  • Visspelen
  • Film ‘Ik wil alleen maar zwemmen’
  • Vis Fotobooth; altijd een leuk aandenken!
Kijk voor alle informatie over de Wereld vismigratiedag op  worldfishmigrationday.com
 

Volg ons op

Wereldvismigratiedag: Van Hawaii tot Delfzijl