Wereld Toilet Dag

19-11-2018

Op 19 november is het Wereld Toilet Dag. Je staat er niet eens bij stil hoe luxe het eigenlijk is dat we in Nederland allemaal een eigen wc hebben.

Riolering

Riolering wordt ook wel de belangrijkste medische doorbraak van de afgelopen 200 jaar genoemd. Zonder riolering of met een open riool is er vrij spel voor verspreiding van ziekteverwekkers uit bijvoorbeeld ontlasting en sterven er veel meer mensen aan ziektes als diarree, dysenterie, difterie, cholera, geelzucht en worminfecties.

Sanitaire voorzieningen

Wereld Toilet Dag richt zich op het belang van goede sanitaire voorzieningen en toegang tot schone en veilige toiletten voor iedereen. Jaarlijks sterven 800.000 jonge kinderen aan diarree, per dag 2.200 kinderen, zo’n 70 volle schoolklassen per dag!

Wandelen voor Water

Ook het project Wandelen voor Water, waar wij jaarlijks aan meedoen, richt zich op het belang van schoon, gezond water voor iedereen.
Op 20 maart 2019 organiseren wij weer een wandeling in Smeerling voor groepen 7 en 8 van de basisscholen. Opgeven kan nog steeds door een mail te sturen naar w.bergman@hunzeenaas.nl.

Volg ons op

Wereld Toilet Dag