Was getekend, de Runde

18-9-2014

Op 4 oktober kunt u de Runde beleven. Langs deze beek organiseren omwonenden en ondernemers diverse activiteiten. U kunt het volgen te voet, met de fiets of auto. Dus kom langs en neem uw familie en/of vrienden mee.

Deze dag 'Was getekend, de Runde' wordt georganiseerd als afsluiting van het grootschalige Runde-project. Al in de 90er jaren spraken we over het herstel van de Runde dat door de jaren heen grotendeels verdwenen was. Met de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Emmen en Vlagtwedde zijn we aan de slag gegaan. Nu, zo'n 15 jaar later is de herstelde Runde een feit. 
 

Trots op de Runde

De Runde is weer een veerkrachtig, natuurlijk watersysteem, met natuurvriendelijke oevers, nieuwe en herstelde landschapselementen en fiets- en wandelpaden. Het is een beek geworden waar zowel de bedenkers, de makers als de gebruikers trots op zijn. En dat laten zij graag zien op 4 oktober (10.00-16.00 uur). Vanaf 26 september is het programma met de definitieve kaart met de Runde 'spotlights' te downloaden via deze site.

Subsidie

Dit project konden we uitvoeren dankzij subsidie van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en het Waddenfonds. 

 

Weg van Water advertentie.pdfWeg van Water advertentie.pdf

De bus #Waterkaravaan #DAW Deltaplan Agrarisch Waterbeheer rijdt met bestuursleden (waaronder @IngeEshuis en… https://t.co/o1hI2tjhB1

Volg ons op

Was getekend, de Runde