Wandelen voor Water

5-3-2013

Zes kilometer wandelen met zes liter water op de rug om geld in te zamelen voor kinderen in Kenia. Dat is Wandelen voor Water! Op woensdag 20 maart voert de route langs de kronkelende Ruiten Aa in Smeerling.

​Wie?

Basisschoolleerlingen uit de bovenbouw van acht scholen uit de omgeving van Smeerling lopen mee tijdens de zes kilometer lange wandeling.

Waarom?

Niet iedereen beschikt over schoon en voldoende water. De allerarmsten moet er zelfs kilometers voor sjouwen. Daarom wandelen wij voor water. Om een keer te ervaren wat sommige kinderen in Afrika dagelijks moeten doen. Maar ook om geld in te zamelen. Met dat geld realiseert AMREF Flying Doctors onder meer waterputten in Kenia. Zodat de kinderen daar tijd over houden om naar school te gaan.

Waarvoor?

Voor kinderen als Elisa. Elisa is een Keniaans meisje met wie het nu wél goed gaat. Want in het dorpje waar zij woont, is al een waterput gebouwd. Dankzij het geld van Wandelen voor Water! In de weken voor de wandeling krijgen alle deelnemers een gastles over Wandelen voor Water. Dan krijgen ze ook het filmpje te zien over Elisa.
Met Elisa gaat het nu goed dankzij Wandelen voor Water

Waar?

De wandeling is in Smeerling, De start is vanaf de parkeerplaats van het Theehuys.  

Volg ons op

Wandelen voor Water