Wandelen voor Water

15-3-2014

Bijna 150 kinderen wandelen woensdag 19 maart voor water. Dan organiseert Hunze en Aa's een centrale wandeling in Smeerling voor scholen uit de omgeving.

Sponsoring

De leerlingen vragen voor deze prestatie sponsors om geld. Dat gaat naar Amref Flying Doctors voor een water- en sanitatieprogramma in Kenia. De leerlingen wandelen een tocht van zes kilometer, met een rugzak met zes liter water. Op deze manier ervaren ze voor een dag waar hun leeftijdsgenootjes in Afrika mee te maken hebben. Zij lopen namelijk dagelijks gemiddeld zes kilometer om aan schoon drinkwater te komen.

Gastles over water- en sanitatieproblematiek

Voorafgaand aan de wandeling hebben alle klassen een gastles gekregen over water en hygiëne in het algemeen en de situatie in Kenia. Tijdens deze les zijn de leerlingen op verschillende manieren bezig met dit onderwerp en worden ze enthousiast gemaakt om op zoek te gaan naar sponsors. Alle lessen zijn verzorgd door Hunze en Aa's.

Wandelen voor Kenia

In Kajiado wonen ongeveer 400.000 Masai. Met hulp van de Masai zelf, werkt Amref aan betere toegang tot schoon water. Zoals het bouwen van waterputten en regenwateropvang bij scholen en huizen. In plaats van elke dag kilometers te moeten wandelen voor water, houden (vaak jonge) meisjes nu tijd over om naar school te gaan en te werken aan hun toekomst. Ook traint Amref de bevolking in het gebruik van deze voorzieningen en het belang van goede hygiëne. Zo kunnen veel ziektes worden voorkomen.


Fotograaf: Jeroen van Loon

Smeerling

Het programma van de wandeling in Smeerling is als volgt:
9.00 uur welkomstwoord door de heer Sinnema, bestuurslid Hunze en Aa’s
9.10 uur warming-up door mevrouw Spiegelaar van Huis voor de Sport
9.20 uur startschot
10.15 uur een versnapering onderweg
11.00 uur einde wandeling
11.15 uur bekendmaking eindbedrag
11.30 uur einde

Volg ons op

Wandelen voor Water