Wandelen voor Water

17-3-2017

Op woensdag 22 maart komen bijna 250 basisschoolleerlingen naar Smeerling om te Wandelen voor Water. Zij lopen 6 kilometer met 6 liter water op de rug en ervaren zo wat leeftijdgenoten in ontwikkelingslanden elke dag moeten doen om aan water te komen.

Schoon water

Schoon water is niet vanzelfsprekend voor iedereen. In Nederland heeft iedereen toegang tot schoon water, maar in Ethiopië hebben miljoenen mensen dat niet! Om hier aandacht en geld voor te vragen is er de wandeling voor water.

Sponsorwandeling

Leerlingen uit groep 7 en 8 van acht basisscholen uit onze omgeving komen naar Smeerling voor de sponsorwandeling. De kinderen hebben allemaal zelf sponsors gezocht. Het geld dat ze ophaalden, wordt gebruikt voor projecten van AMREF Flying Doctors. Zij zorgen voor schoon water, douches en wc's in Ethiopië.

Gastles

Voorafgaand aan de wandeling kregen alle leerlingen een gastles over het belang van schoon water en hygiëne in het algemeen. De les ging ook in op de waterproblematiek in Ethiopië.

Aqua for All

Woensdagmorgen weten we hoeveel geld de wandeling heeft opgehaald. Elke gesponsorde euro wordt door Aqua for All verhoogd met € 0,80. Het totaalbedrag wordt door AMREF Flying Doctors gebruikt voor water- en sanitatieprojecten in de sloppenwijken in Ethiopische steden.
 
 
 

Twee dagen wandelen langs @ons_water in de @GemWesterwolde https://t.co/ydnEDztYeR

Volg ons op

Wandelen voor Water