Wandelen voor Water 2015

18-3-2015

De zes kilometer lange wandeling in het beekdal van de Ruiten Aa, waar ruim 200 leerlingen vanochtend aan meededen, leverde bijna € 6.800,- op. Dat geld gaat naar een waterproject in het Afrikaanse Kenia.

​Zes liter water

De kinderen maakten het voor zichzelf wat moeilijker door te lopen met zes liter water in een rugzak op hun rug. Dat moeten kinderen in Afrika ook, die geen schoon water in de buurt hebben. Het maakt onze kinderen zich ervan bewust dat schoon water, goede sanitaire voorzieningen én kennis over hygiëne onmisbaar zijn voor een gezonde toekomst. 

Sponsorloop

Alle kinderen hadden zich laten sponsoren voor deze prestatie. In een gastles is vooraf verteld over het doel van de wandeling en werden de kinderen enthousiast gemaakt om sponsors te zoeken. Aqua for all, de landelijk initiatiefnemer verhoogt het opgehaalde bedrag met 50%. Dat betekent dat de totale opbrengst voor de wandeling in Smeerling € 6.800,- is.

Deelnemers

De leerlingen kwamen van verschillende scholen:
- OBS Oosterschool uit Bellingwolde:
- CBS De Loopplank uit Blijham;
- OBS Willem Lodewijck uit Bourtange;
- OBS Plaggenborg uit Jipsinghuizen;
- CBS De Rank uit Onstwedde;
- CBS De Wieken uit Ten Post;
- OBS Klimop uit Ter Apelkanaal;
- SWS De Driesprong uit Vriescheloo.
Hun opbrengst komt ten goede aan waterprojecten van AMREF Flying Doctors en Simavi, ontwikkelingsorganisaties die actief zijn in Kenia.
 
Water verzamelen voor koeien internet.jpg
Het overgebleven water werd verzameld voor de koeien die in het beekdal grazen
 
 
 

 

Volg ons op

Wandelen voor Water 2015