Wandelen voor Water 2014

16-1-2014

Heeft u vanochtend gedoucht? En misschien al een aantal keren het toilet doorgespoeld? Alleen deze twee activiteiten kosten wel 100 liter water. Best vanzelfsprekend! Of toch niet? Helaas is dit niet de realiteit voor veel mensen in ontwikkelingslanden.

Op woensdag 19 maart 2014 organiseren de de waterbedrijven van de provincies Groningen en Drenthe en waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa's samen met ontwikkelingsorganisaties een gesponsord loopevenement om stil te staan bij de waterproblematiek in deze landen. Kinderen uit groepen 7 en 8 gaan dan ervaren hoe het is om kilometers te lopen met liters water op de rug.

Algemene oproep

We nodigen scholen uit om mee te lopen met één van onze looptochten, maar kunnen daarbij elke hulp gebruiken. Daarom doen we ook een algemene oproep: kent of weet u een school die misschien geïnteresseerd is in één van deze wandelingen, bijvoorbeeld de school van uw (klein)kinderen? Wilt u deze informatie dan delen?

Drie verschillende routes

Wij hebben routes uitgestippeld, maar meedoen met zelfbedachte routes kan ook. Onze routes zijn:
- Smeerling, Onstwedde
- Golfbaan Assen
- Nienoord, Leek

Vragen?

Kijk voor meer informatie op www.wandelenvoorwater.nl. Vragen stellen of aanmelden kan door een e-mail te sturen naar wandelenvoorwater@waterbedrijfgroningen.nl.

Hoe word je een waterschapper volgens @lisevanwijk https://t.co/JLRw3HkIdN

Volg ons op

Wandelen voor Water 2014