Verrukkelijk Onkruid

28-6-2013

Voor velen is onkruid een vervelende plantengroei dat meteen wordt bestreden. Maar wist u dat onkruid ook heerlijk kan smaken? Verwerkt in soep, een salade of pesto; verrukkelijk onkruid dus.

​Onkruidlunch

Donderdag 27 juni startte de campagne 'Verrukkelijk Onkruid'. Tijdens de lunch van een bijeenkomst van Drentse burgemeesters boden schoolkinderen hapjes aan gemaakt van onkruid.

 

Een leerling biedt quiche met brandnetel aan

Zonder is gezonder

Veel tuinliefhebbers hebben een hekel aan zevenblad, brandnetels en paardenbloemen. En dus gaan ze de planten te lijf met chemische bestrijdingsmiddelen. Dat is wel lekker makkelijk, maar schadelijk voor het milieu. Het middel spoelt met het regenwater het riool in of stroomt naar sloten, beken en rivieren. Slecht voor het waterleven én slecht voor ons drinkwater. Zonder bestrijdingsmiddelen is gezonder.

Gewoon opeten

De oplossing voor woekerend zevenblad? Gewoon opeten, dat onkruid. Supergezond. Zevenblad bijvoorbeeld is rijk aan vitamines en mineralen, zoals calcium. Het ontzuurt uw lichaam en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen.

Receptenwedstrijd

Kookt u al met onkruid? Stuur dan uw lekkerste recept in met onkruid als een van de ingrediënten en maak kans op overheerlijke prijzen! Inzenden kan tot 1 augustus 2013. Meedoen kan via de website van Zonder is gezonder.

  

Zonder is gezonder is een initiatief van de drinkwaterbedrijven Groningen en Drenthe, de Drentse waterschappen en gemeenten, IVN en de provincie Drenthe, om het grond- en oppervlaktewater schoon te houden voor nu en in de toekomst.

 

 

Twee dagen wandelen langs @ons_water in de @GemWesterwolde https://t.co/ydnEDztYeR

Volg ons op

Verrukkelijk Onkruid