Veilig zwemmen

22-5-2018

Bent u benieuwd waar u met mooi weer veilig kunt zwemmen?

​Bij mooi weer zoeken we massaal het zwemwater op. Maar, ga alleen zwemmen in zwemplassen waarvan de waterkwaliteit gecontroleerd wordt.

Kijk op www.zwemwater.nl of de gratis Zwemwater App waar dat is.​​​

​​​Controle zwemwater

Zwemwater moet namelijk schoon zijn, zodat u en/of uw kinderen bij het zwemmen geen nare ziektes oplopen. In het voorjaar starten we daarom met de controle van het zwemwater. We controleren op blauwalg, schadelijke bacteriën en vuil en olie. Is een plas ongeschikt om in te zwemmen dan adviseren wij de provincie (is beheerder) een waarschuwing uit te doen of zelfs een zwemverbod in te stellen. Er staan dan waarschuwingsborden bij de zwemplas. En deze informatie is ook zichtbaar op zwemwater.nl en de zwemwater app.

Zwemwateronderzoek

Dat zwemwater controleren we in ons eigen laboratorium. Onze monsternemers komen bij alle zwemplassen. Zij doen een eerste beoordeling. Vervolgens gaat het monster naar ons eigen lab voor verdere onderzoek. Zo doen we dat voor 45 zwemplassen.

 

Schoon zwemwater

De dijkinspecties leverden geen nieuwe bijzonderheden op. Wel stoppen we met het nat houden van de kaden langs het… https://t.co/JXm4xseYnX

Volg ons op

Veilig zwemmen