Veel meer glasaal

20-11-2013

Het onderzoek naar de visintrek is dit jaar opvallend goed verlopen. Er zijn veel meer vissen gevangen dan in 2012. Vrijdag 22 november presenteren we de officiële resultaten.

Trend of toeval

Of dit een trend is of dat het toevallig een goed jaar was, weten we pas volgend jaar. Drie jaar lang tellen we de vissen die vanuit zee het zoete binnenland in willen om te paaien of op te groeien.

Goede vangstresultaten

De aantallen glasalen zijn verrassend hoog. Op verschillende plekken zijn honderden tot duizenden glasalen per vangst geteld. Dat is erg veel als je bedenkt dat een paar minuten met een kruisnetje van 1 bij 1 meter wordt gevist.  

Bijzondere vangsten

Ook de driedoornige stekelbaars, spiering-, haring/sprot- en zeenaaldvangsten waren verrassend groot.  Verder zijn er ook bijzondere vangsten gedaan: snotolf, steenbolk, zeeforel (van 50 cm), schar, zeedonderpad, winde en zandspiering.

Ruim baan voor vissen

Het onderzoek is onderdeel van ‘Ruim baan voor Vissen’, een project van de vier noordelijke waterschappen. Het Waddenfonds draagt hieraan bij. De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe is trekker van dit onderzoek. Kijk voor meer info op ruimbaanvoorvissen.nl

De bus #Waterkaravaan #DAW Deltaplan Agrarisch Waterbeheer rijdt met bestuursleden (waaronder @IngeEshuis en… https://t.co/o1hI2tjhB1

Volg ons op

Veel meer glasaal