Unieke samenwerking Huis voor de Sport, waterschappen en waterbedrijf

20-10-2014

Huis voor de Sport, de waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest en Waterbedrijf Groningen slaan de handen ineen voor de organisatie van Wandelen voor Water.

​In het teken van water

Maart 2015 staat op basisscholen in Groningen dan ook in het teken van water. Met aandacht voor gezonde voeding, water én beweging.

Waaruit bestaat het project?

Het project bestaat uit een les over voeding, die gegeven wordt door studenten voeding en diëtetiek van de Hanzehogeschool. De nadruk van deze les ligt op hoe gezond het drinken van water is en hoe ongezond energiedrankjes zijn. Daarnaast komt er een lespakket over water in Nederland en is er de wandeling voor water.

De wandeling

De wandeling is een route van zes kilometer. Leerlingen lopen deze met een rugzak op gevuld met zes liter water. Om te ervaren wat kinderen in ontwikkelingslanden dagelijks doen om aan water te komen. Voor de wandeling laten de leerlingen zich sponsoren. Dat geld gaat naar een ontwikkelingsproject dat voorziet in schoon water. 

Meedoen? Dat kan!

Basisscholen die hier in maart 2015 aan mee willen doen, kunnen een e-mail sturen naar Jack Kamminga van Huis voor de Sport, j.kamminga@hvdsg.nl. Wij overleggen dan samen een datum voor de lessen en kijken waar wandelen mogelijk is.
 Internet foto.jpg 

Volg ons op

Unieke samenwerking Huis voor de Sport, waterschappen en waterbedrijf