Ten Brink begonnen als dijkgraaf

10-8-2017

Onze nieuwe dijkgraaf Geert-Jan ten Brink is vorige week begonnen. Hij gebruikt deze periode om het gebied, het waterschapswerk en de mensen daar achter te leren kennen.

Ten Brink is Van Hall opgevolgd per 1 augustus. Hij is benoemd door de Kroon voor een periode van 6 jaar. De beëdiging als dijkgraaf door loco CdK Brink was in juli, maar hij wordt pas tijdens de eerstvolgende vergadering van ons algemeen bestuur op 4 oktober officieel geïnstalleerd.
 
Deze periode zal hij met name vullen met het kennismaken van de grootsheid en diversiteit van ons waterschapswerk en ons beheergebied. Zo was hij onder andere al bij onze werkplaats in Veele. Hij ontmoette de zeehondjes ter hoogte van de zoet-zoutwaterverbinding polder Breebaart. Hij bekeek de zeedijk met een doorkijk naar de toekomstige Brede Groene Dijk. Hij hoorde over onze waterbergingsgebieden, onder andere bij de Onnerpolder. Hij zag meerdere waterschapskunstwerken, historisch en nieuw, zoals de spuisluis in Delfzijl, gemaal Rozema, gemaal Duurswold, Sluizencomplex Nieuwe Statenzijl en de Witte Molen bij Haren. En hij maakte kennis met ons rioolwaterzuiveringswerk in Assen en dat van waterschap Noorderzijlvest in Garmerwolde.
 
Weten wat hij nog meer gaat zien? U kunt hem volgen via twitter en facebook.
 
 

Twee dagen wandelen langs @ons_water in de @GemWesterwolde https://t.co/ydnEDztYeR

Volg ons op

Ten Brink begonnen als dijkgraaf