Presentaties Technasium

11-11-2013

Ze werkten een aantal weken aan een technasiumopdracht om een vispassage voor de stuw Gieterveen te ontwerpen. Leerlingen van het Dr. Nassau College uit Gieten presenteerden vorige week hun resultaten.

​Voorselecties

Maar liefst negen groepen werkten aan deze opdracht. Elke groep bestond uit 4 leerlingen van havo/vwo 3. De school had eerder vorige week al voorselecties gehouden. De drie beste ontwerpers presenteerden hun bevindingen aan onze specialisten.

Loopband 

Het winnende team was het meest innovatief. Zij ontwierpen een vispassage op basis van de welbekende loopband uit de fitnessclub. Er werd niet alleen naar de inhoud gekeken, ook de presentatie leverde punten op. De jury bestond uit een gebiedshydroloog en communicatieadviseur van Hunze en Aa's. Zij beoordeelden het geheel.

Winnende vistrap.jpg
Schaalmodel van de winnende vistrap

Technasium 

Technasium biedt havo- en vwo-leerlingen de mogelijkheid om al in een vroeg stadium kennis te maken met technisch onderwijs. Een aantal keren per jaar zijn wij opdrachtgever. We geven de opdracht weg, bieden een excursie aan en beoordelen het eindresultaat.

 

Twee dagen wandelen langs @ons_water in de @GemWesterwolde https://t.co/ydnEDztYeR

Volg ons op

Presentaties Technasium