Campagnestart Groningers zelfredzamer

23-9-2013

De Veiligheidsregio Groningen heeft samen met haar deelnemende organisaties een publiekscampagne gelanceerd voor de inwoners van Groningen over zelfredzaamheid.

Het doel is om alle Groningers bewuster te maken van risico’s in de woonomgeving. De waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s zijn partners binnen de Veiligheidsregio.
 
Risicowijzer
Alle risico’s staan beschreven in de hernieuwde digitale risicowijzer op de site van de Veiligheidsregio. Daarnaast ontvangen alle inwoners van de provincie Groningen per post een handzame instructiekaart. Daarin staan alle risico’s, waaronder watercalamiteiten opgesomd en wat je zou moeten doen om jezelf en anderen in veiligheid te brengen. Via twitter, facebook en radiospotjes krijgen bepaalde onderwerpen zoals overstroming, aardbeving, brand en uitval van gas, licht en water speciale aandacht.
 
Campagne
De campagne is een vervolg op de succesvolle risicocommunicatie campagne 'Je hebt meer in huis dan je denkt’ uit 2010. Daar lag het accent op de aanschaf van onderdelen van het ‘noodpakket’. De nieuwe campagne richt zich op de zelfredzaamheid van onze inwoners.
 
Links
@VRGroningen #risicowijzer #hoogwater foto (3) 430.jpg

Deelnemende organisaties
Groninger gemeenten, provincie Groningen, de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s, GGD Groningen, Regionale Brandweer

Hoe word je een waterschapper volgens @lisevanwijk https://t.co/JLRw3HkIdN

Volg ons op

Campagnestart Groningers zelfredzamer