Stapsgewijs het goede leven ontdekken van Westerwolde

29-1-2018

Op 23 en 24 juni 2018 vindt de 8e editie van het Westerwolde Wandelweekend plaats. Dit jaar loopt de wandeling door het dal van de Westerwoldse Aa en komen de wandelaars langs onze molen De Weddermarke.

​Twee dagen struinen door één van de mooiste wandelgebieden in Nederland. Met op de zaterdag een avondwandeling met verrassende elementen en op de zondag een echte wandeldag. Dát is het wandelweekend, dat dit jaar als thema Cittaslow heeft, het keurmerk van de nieuwe gemeente Westerwolde.

Cittaslow

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. De prachtige natuur, de grote afwisseling in landschappen verbonden door kleine gehuchten en de rijke historie maken van Westerwolde een waar ontdekgebied! Het Westerwolde Wandelweekend is een unieke kans om stapsgewijs het goede leven van Westerwolde te ontdekken.

Programma

Op zaterdag 23 juni is de avondwandeling en loopt men door het beekdal van de Westerwoldse Aa nabij de Wedderbergen. De route is 10 kilometer lang met onderweg zang, theater, verhalen en ander cultureel erfgoed. Zo is al bekend dat troubadour Hans van der Lijke bij molen De Weddermarke de wandeling opluistert. Op zondag 24 juni is de wandeldag met schitterende wandelroutes van 12,5 of 25 kilometer. Deze routes starten op beide dagen vanuit dorpshuis De Voortgang in Wedde.

Aanmelden 

Aanmelden voor het Westerwolde Wandelweekend kan nu al via deze link. Inmiddels zijn er bijna 200 aanmeldingen binnen. Iedereen die zich heeft aangemeld, ontvangt maandelijks een digitale nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over het wandelweekend.

 
Het Westerwolde Wandelweekend is een initiatief van de Stichting Wandelen in Westerwolde. Hunze en Aa's is partner van het wandelweekend.

 

 

Volg ons op

Stapsgewijs het goede leven ontdekken van Westerwolde