Scholen op ontdekkingsreis door Westerwolde

30-8-2013

Met een prachtig lespakket gaan we terug in de tijd. Een ontdekkingsreis voor scholen naar het woeste Westerwolde dat worstelde met wateroverlast.

Lespakket voor basisscholen

In museum De Oude Wolden in Bellingwolde is vanaf september een expositie over de aanleg van kanalen in Westerwolde. Eén van de meest succesvolle projecten voor dit gebied. Daarom ontwikkelden we een lespakket voor groep 5 tot en met 8 van de basisschool.

Van koetsreis naar ontdekkingstocht

We vertellen op school een verhaal over een spannende koetsreis die vier heren maakten in 1897. Deze koetsreis is de basis voor de ontdekkingstocht die later door de kinderen zelf in het museum gemaakt wordt. Tot slot is er een verhalenwedstrijd. We vragen de leerlingen om een verhaal te schrijven over de kanalisatie. Degene met het mooiste verhaal wint een koetsreis voor de hele klas!

Kosteloos meedoen

De expositie loopt tot het eind van 2013. Scholen kunnen kosteloos meedoen aan dit project. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar kanalisatiewesterwolde@gmail.com. Dan krijgt u meer informatie over het project en worden de gastlessen en het bezoek aan het museum in overleg ingepland.
 

Volg ons op

Scholen op ontdekkingsreis door Westerwolde