Ruim € 3.000 voor een betere gezondheid in Ethiopië

22-3-2018

Leerlingen die meeliepen tijdens de wandeling voor water in Smeerling haalden samen ruim € 3.000 op voor een betere gezondheid in Ethiopië.

​Typische blauwe rugzak

De ruim 100 leerlingen uit Winschoten, Bellingwolde en Jipsinghuizen kwamen woensdagmorgen 21 maart naar Smeerling voor een wandeling van zes kilometer. Ze droegen allemaal de typische blauwe Wandelen-voor-Water-rugzak, waar ze zes liter water in hadden. Om te ervaren wat kinderen in Ethiopië elke dag moeten doen om water te halen. Voor deze knappe prestatie lieten zij zich sponsoren.

AMREF Flying Doctors

De totaalopbrengst gaat naar AMREF Flying Doctors. Die leidt projecten in het Afrikaanse land om de gezondheid er te verbeteren. Zo bouwen ze waterwinkels, douches/toiletten en geven ze voorlichting over goede hygiëne. Omdat dat bijdraagt aan een betere gezondheid. In een aparte gastles die waterschap Hunze en Aa's gaf, is de leerlingen dit ook verteld.

Jong en oud

In Smeerling wandelden ook 30 wandelaars mee van wandelcoach Eltjo Glazenburg. Hij organiseert wekelijks meerdere wandelingen in Westerwolde onder het motto ‘Wandelen Werkt’. Onderweg gingen de ouderen met de leerlingen in gesprek om achter het doel van de wandeling te komen. Het was een gezellig samenzijn tussen jong en oud. De wandelaars brachten ook nog sponsorgeld mee à € 110,-.
 
​​Het was de achtste keer dat waterschap Hunze en Aa's samen met AMREF Flying Doctors het Wandelen voor Water organiseerde. De wandeling ging langs de oevers van de Ruiten Aa in Westerwolde. 
In heel Nederland doen 500 basisscholen mee aan het Wandelen voor Water.

Fotoboek

Volg ons op

Ruim € 3.000 voor een betere gezondheid in Ethiopië