Presentatie Beeldschone waterroutes

30-10-2012

Leerlingen van vier Drentse scholen hebben de afgelopen maanden onderzocht hoe Beeldschoon het Drentse water is. Hun verhaal hebben ze vertaald in vier Beeldschone routes, die iedereen straks kan beleven via de app. van AnnoDrenthe.nu.

Foto's onder water

In september gingen de leerlingen van het Nassau College uit Gieten samen met de specialisten van ons waterschap het water in om te meten hoe het gesteld is met de waterkwaliteit in Drenthe. Zij deden dit op een wel heel bijzondere manier, namelijk door niet alleen foto’s te maken van boven water, maar ook van onder water!  Hun ontdekkingstocht is terug te vinden op de website van Beeldschoon Water.  

Tussenstand opgemaakt

In 2007 ging Willem Kolvoort het Drentse water in om foto’s te maken van de Drentse beken. Dit in opdracht van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en Stichting Het Drentse Landschap om te laten zien hoe het gesteld was met de waterkwaliteit in Drenthe. Nu, vijf jaar later, zijn vier schoolklassen het water ingegaan om een tussenstand op te maken. De provincie Drenthe, het IVN-Consulentschap Drenthe en de vier Drentse waterschappen zijn hier nauw bij betrokken.  

Vier routes 

De leerlingen hebben voor vier Drentse beken (onder) water opnames gemaakt: in het Oude Diep, het Oostervoortsche Diep, de Geeserstroom en in de Hunze bij Torenveen. Deze foto’s en filmpjes hebben zij verwerkt in een viertal routes die zij de komende weken op verschillende locaties gaan presenteren. Kijk ook op Beeldschoon Water.​

Twee dagen wandelen langs @ons_water in de @GemWesterwolde https://t.co/ydnEDztYeR

Volg ons op

Presentatie Beeldschone waterroutes