Plastic Soup Surfer op Jeugdwatercongres

8-6-2018

Jongeren die allen aan een wateropdracht werkten, ontmoetten elkaar vandaag op het vijfde Jeugdwatercongres in Assen. De Plastic Soup Surfer Merijn Tinga trapte vanochtend af.

Oplossingen bedenken

Hoe zorgen we ervoor dat ons drinkwater van goede kwaliteit blijft? En hoe voorkomen we dat schoon regenwater in het riool terechtkomt? Dit zijn slechts twee voorbeelden van vragen die leerlingen uit het voortgezet onderwijs kregen in aanloop naar het Jeugdwatercongres dat vandaag plaatsvond in Assen. De afgelopen periode werden leerlingen van verschillende scholen in Groningen en Drenthe uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor actuele watervraagstukken. Hun oplossingen presenteerden ze aan elkaar en aan een jury. Dagelijks bestuurslid, Jan Batelaan, was één van de juryleden.

Plastic Soep

Gastspreker tijdens het Jeugdwatercongres was Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. Hij vraagt, met zijn surfboard gemaakt van plastic afval, aandacht voor de miljoenen plastic wegwerpflesjes die in onze sloten, rivieren en de Noordzee belanden.
Ook waterschap Hunze en Aa's maakt zich zorgen over de alsmaar groter wordende plastic soep in de oceanen. Voor basischolen ontwikkelden we er al een gastles over.
De Klimaattafel.JPG 

Jeugdwatercongres
Het Jeugdwatercongres wordt jaarlijks georganiseerd door IVN, in samenwerking met de provincies Drenthe en Groningen en de waterschappen Drents Overijsselse Delta, Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest.

 

 

Volg ons op

Plastic Soup Surfer op Jeugdwatercongres