Opbrengst Wandelen voor Water

20-3-2013

Voor € 6402,75 trotseerden bijna 300 leerlingen in Smeerling de kou. Een lang lint van kinderen met blauwe rugzakken sierde de Ruiten Aa. Om geld bijeen te wandelen voor waterprojecten in Afrika.

Goede sfeer

Het was gelukkig droog, maar de omstandigheden waren verre van ideaal. Toch deerde dat de leerlingen niet. De sfeer was goed en de prestatie geweldig. Zes kilometer wandelden de basisschoolkinderen uit Bellingwolde, Blijham, Jipsinghuizen, Onstwedde, Vlagtwedde en Vriescheloo. Tijdens de tocht droegen ze rugzakken met daarin zes liter water, zodat ze ervoeren wat kinderen in Kenia dagelijks doen om aan water te komen.

Aqua for All

De afgelopen weken zijn de leerlingen op zoek gegaan naar sponsoren voor deze tocht. Het opgelopen geld gaat naar AMREF Flying Doctors. Aqua for All, de overkoepelende organisatie van alle wandelingen voor water, vermeerdert het bedrag. Voor elke euro die de kinderen verdienden, geven zij € 0,80 extra. De totaalopbrengst van de wandeling in Smeerling is daarom ruim € 11.500.

AMREF Flying Doctors

AMREF Flying Doctors realiseert in Kajiado in Kenia waterbronnen. Dan kunnen de kinderen ook daar naar school en hoeven zij geen kilometers meer te sjouwen voor water.

Volg ons op

Opbrengst Wandelen voor Water