Ons peilbeheer werkt 24/7

22-7-2016

Onze peilbeheerders zijn 24 uur per dag bereikbaar en ook buiten de officiële werktijd bereid om in het veld situaties te beoordelen. Het water houdt geen rekening met werktijd, logisch dus dat dat voor ons ook niet geldt.

Plaatselijke overlast

In ons gebied staan regenmeters die de cijfers automatisch doorgeven. Deze informatie is voor ons peilbeheer van grote waarde. Het punt is echter dat de hevige regens die steeds vaker voorkomen ook zeer plaatselijk zijn. Zo plaatselijk dat er in een afstand van 100 meter wel 10 tot 20 mm verschil kan zitten in hoeveelheid. Gisteravond viel er in Eexterveen 102 mm, terwijl er even verderop bijna niets viel.

Geef wateroverlast aan ons door

Wij vragen daarom om dergelijke plaatselijke wolkbreuken die wateroverlast op het land veroorzaken aan ons door te geven. Het kan namelijk zijn dat dit water valt op een plek waar net geen regenmeter staat. Als we dan geen seintje krijgen, zien we pas later een verhoging terug in onze watergangen en kunnen we dus ook pas later reageren. Zo hebben onze peilbeheerders met veel agrariërs al nauw contact. Dit werkt erg prettig.
 
Onze peilbeheerders zijn bereikbaar via (0598) 69 38 00 of buiten kantooruren via het calamiteitennummer 0900 33 66 990. 
 
Goed peilbeheer voorkomt wateroverlast of verdroging. De stijgende zeespiegel, nattere winters en extremere buien in de zomer maken een goed peilbeheer steeds complexer.
 

Hoe word je een waterschapper volgens @lisevanwijk https://t.co/JLRw3HkIdN

Volg ons op

Ons peilbeheer werkt 24/7