Oefening plaatsen noodschot Kieldiep

6-10-2015

Wanneer het water in het Winschoterdiep een bepaalde hoogte bereikt, treedt ons calamiteitenplan in werking. Eén van de stappen die we mogelijk moeten ondernemen, is het plaatsen van een noodschot in het Kieldiep. Vandaag oefenden we dat.

​Vanochtend vroeg werd het noodschot vervoerd naar Hoogezand. Daar stond een mobiele hijskraan gereed om het schot te plaatsen in het Kieldiep.

Goed voorbereid

Vandaag oefenden we de hele procedure voor het plaatsen van het schot. We willen goed voorbereid zijn, mochten we door meteorologische omstandigheden genoodzaakt zijn het Kieldiep af te sluiten.

Geslaagd

De oefening is geslaagd. In redelijk korte tijd was het Kieldiep afgesloten. Ook de pompen die in het schot zitten, om overtollig water het Winschoterdiep in te pompen, werkten naar behoren. Een volledige evaluatie van de oefening volgt later.
 
Hieronder het nieuwsitem van RTV Noord over de plaatsing van de damwand.
Het Kieldiep wordt afgesloten wanneer verwacht wordt dat de waterstand in het Winschoterdiep een bepaald peil bereikt. Die verwachting kennen we een aantal dagen van tevoren. Het plaatsen van het noodschot is één van de acties uit ons calamiteitenplan. Zo voorkomen we een overstroming in Hoogezand.

 

 

 

 

 

Hoe word je een waterschapper volgens @lisevanwijk https://t.co/JLRw3HkIdN

Volg ons op

Oefening plaatsen noodschot Kieldiep