Oefening hoogwater situaties succesvol

8-11-2013

De afgelopen twee dagen is succesvol geoefend met hoogwater situaties. In theorie is gepland wat we moeten doen in dergelijke situaties. Tijdens de oefening keken we hoe dit werkt in de praktijk.

Ons huidige calamiteitenplan is ontstaan na de hoogwater ervaringen van de afgelopen jaren. Januari 2012 was zo’n moment. Toen hebben we met veel succes enkele bergingsgebieden ingezet. Nadien is het plan verder verbeterd. Dat werd tijdens deze oefening getest. 

Hoog water in scene gezet

Hoewel we de afgelopen dagen niet met extreem hoog water van doen hadden, hebben we dit wel goed in scene kunnen zetten. Er is geoefend met drie thema’s: Het vasthouden van water door het verhogen van stuwen, het inzetten van bergingsgebieden en het beschermen van de dijken door bijvoorbeeld het aanleggen van kwelschermen. 

Veel mankracht

De eerste ervaringen zijn gedeeld. Duidelijk is in ieder geval dat zowel voor het handmatig verhogen van de stuwen als het aanleggen van kwelschermen en dergelijke veel mankracht nodig is. Volgende week evalueren we deze oefening grondig en kunnen we het plan nog verder verbeteren.

De bus #Waterkaravaan #DAW Deltaplan Agrarisch Waterbeheer rijdt met bestuursleden (waaronder @IngeEshuis en… https://t.co/o1hI2tjhB1

Volg ons op

Oefening hoogwater situaties succesvol