Bericht aan de melkveehouderij: Loos melk niet op het riool!

6-1-2016

Melkboeren in het Noorden hebben van FrieslandCampina de opdracht gekregen hun melktank leeg te laten lopen. Hun tankauto’s rijden momenteel niet vanwege gladheid. Melk lozen op het riool is echter strafbaar.

Lozen de boeren de melk wel op het riool, dan wordt daarmee het volledige zuiveringsproces van de rioolwaterzuiveringsinstallaties lam gelegd. De noordelijke waterschappen doen daarom het dringende verzoek niet te lozen op het riool, maar de melk tijdelijk op te slaan en later te verwerken. 

Waterschappen zuiveren het rioolwater. Na zuivering wordt dit water weer geloosd op de naastliggende kanalen of sloten. Dit kan alleen als het rioolwater goed gezuiverd is. De toevoer van grote hoeveelheden melk via het riool verstoort het zuiveringsproces zodanig dat de zuivering stil komt te liggen.
 

Een zuiveringsinstallatie draait 24 uur per dag. Ook onder deze weersomstandigheden zijn onze medewerkers in de weer om uw rioolwater te zuiveren. De zuivering van uw rioolwater is een continu proces.

Volg ons op

Bericht aan de melkveehouderij: Loos melk niet op het riool!