Lintje voor Jakob Bartelds

24-3-2015

Jakob Bartelds kreeg vanavond tijdens de afscheidsvergadering van ons bestuur een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Waarnemend commissaris van de Koning Henk Brink speldde hem de decoratie op.


Dagelijks bestuurder sinds 2001

Jakob is landbouwer en heeft een akkerbouwbedrijf in Tweede Exloermond. Hij  maakt sinds de oprichting van het waterschap Hunze en Aa’s deel uit van het algemeen bestuur namens de categorie ongebouwd. Sinds 2001 is hij lid van het dagelijks bestuur en tevens loco-dijkgraaf. 

Verantwoord financieel beheer

Hij is voorgedragen voor de onderscheiding vanwege zijn tomeloze inzet voor het waterschap. Als lid van het dagelijks bestuur heeft hij zich met name sterk gemaakt voor een verantwoord financieel beheer. Dat betekende dat hij steeds een evenwichtig midden moet vinden tussen het gewenste waterbeheer en het haalbare financiële kader. Naast dat hij als landbouwer de behoefte van de agrarische ondernemer kent waar het gaat om waterbeheer, heeft hij tegelijk oog voor de belangen van natuur, recreatie en stedelijk gebied.  

Stabiele factor 

Hij is in het waterschap een stabiele factor. Een plezierig man die anderen stimuleert steeds het beste uit zichzelf te halen. Hij geeft richting, zonder mensen hun eigen creatieve ruimte te ontnemen. Een teamwerker met oog voor andermans belang. Zonder aan daadkracht en duidelijkheid in te boeten.

Twee dagen wandelen langs @ons_water in de @GemWesterwolde https://t.co/ydnEDztYeR

Volg ons op

Lintje voor Jakob Bartelds