Jeugdwaterschap on tour!

3-3-2015

Het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur gaat op 6 en 7 maart on tour langs alle waterschappen van Nederland als opmaat voor Wereldwaterdag.

Gouden Regels​

Tijdens deze bezoeken zijn de dijkgraven of bestuurders aanwezig om de tien Gouden Regels in ontvangst te nemen. Deze Gouden Regels kunnen de waterschappen helpen om jongereneducatie nog beter vorm te geven. De regels zijn bedacht door het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur.

Stemfie

Daarnaast maken de jeugdbestuurders samen met de dijkgraaf een stemfie in een mobiel stemhokje. Deze wordt via social media verspreid om aandacht te vragen voor de waterschapsverkiezingen van 18 maart.

Zaterdag in Veendam

Op zaterdag 7 maart komen de jeugdbestuurders rond de middag naar Veendam. Daar worden ze ontvangen door de dijkgraven Alfred van Hall van Hunze en Aa's en Bert Middel van Noorderzijlvest.

Jeugdwaterschap on tour.jpg

Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur

Het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur is een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Zij vertegenwoordigen voor een periode van maximaal twee jaar allemaal een waterschap. Belangrijkste doel is om de jeugd meer te betrekken bij het werk van de waterschappen. Enerzijds om de waterschappen meer naamsbekendheid te geven, anderzijds om de jeugd mogelijk te interesseren om in de toekomst bij een waterschap te werken.
 

 


Volg ons op

Jeugdwaterschap on tour!