Jongeren adviseren watersector op jeugdwatercongres

2-6-2014

Op vrijdag 6 juni presenteren ruim 150 leerlingen uit Groningen en Drenthe hun adviezen over duurzaam waterbeheer aan de watersector. Dit doen zij op een jeugdwatercongres in het provinciehuis in Assen.

​Toekomstig talent

IVN Noord, de provincies Groningen en Drenthe en de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa’s en Reest en Wieden zetten zich met het congres samen in voor toekomstig talent in de watersector.

Presentatie oplossingen

Leerlingen uit de onderbouw van VMBO tot VWO hebben in de afgelopen periode gewerkt aan een wateropdracht van een echte opdrachtgever. Oplossingen, maquettes en adviezen met betrekking tot duurzaam waterbeheer worden gepresenteerd aan de opdrachtgevers, de genodigden en de overige leerlingen.  Er zijn prijzen van een vakjury, bestaande uit bestuurders, maar ook van het publiek.

Afwisselend programma

Daarnaast kunnen de leerlingen kiezen uit een afwisselend  keuze programma. Van watertechnologie proefjes tot en met waterleven. Ook fysiek kunnen de leerlingen zich uitleven: klimmen tot NAP hoogte, fietsen om water te zuiveren enzovoort. 

Watertalent gezocht!

De watersector vindt het belangrijk om jongeren kennis te laten maken met het werk van de watersector en jongeren te interesseren voor een beroep in de watersector. De jongeren van nu zijn wellicht de werknemers en collega’s van morgen. Om onze reputatie als waterland hoog te houden hebben we ook in de toekomst talent nodig in de watersector.

Jeugdwatercongres

Datum:                 Vrijdag 6 juni

Locatie:                Provinciehuis Assen, Westerbrink 1, 9405 BJ Assen

Tijd:                       09.45 uur -13.00 uur

Waterxplorelab

Het jeugdwatercongres maakt zichtbaar wat er via de website Waterxplorelab geboden wordt aan het onderwijs. Deze website biedt onderwijs lesmateriaal, projecten en excursies rondom het thema waterbeheer. Zo werken alle partners met diverse onderwijsprojecten aan draagvlak voor zorgvuldig waterbeheer, voor nu en voor de toekomst.

Samenwerkende (water)partijen

Het Waterxplorelab en dit uitdagende jeugdwatercongres is door IVN Noord (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) samen met de waterpartners provincie Groningen, provincie Drenthe, waterschap Noorderzijlvest, waterschap Hunze en Aa’s en waterschap Reest en Wieden opgezet.

 
 

 

Hoe word je een waterschapper volgens @lisevanwijk https://t.co/JLRw3HkIdN

Volg ons op

Jongeren adviseren watersector op jeugdwatercongres