Jeugdbestuur in gesprek met Schultz van Haegen

23-5-2013

Minister Schultz van Haegen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu sprak op 21 mei uitgebreid met de jongeren van het jeugdwaterschap. Tijdens het gesprek is van gedachten gewisseld hoe jongeren te enthousiasmeren voor waterbeheer.

Het gesprek met de minister was inspirerend. De minister is het met het jeugdwaterschap eens dat jongeren meer moeten weten over water en waterbeheer. De minister is het ook met het jeugdwaterschap eens, dat jongeren nodig zijn om andere jongeren enthousiast te maken over wateropleidingen en waterbeheer. De watersector biedt veel kansen. Er zijn interessante wateropleidingen die opleiden voor veelzijdige banen.

Expert op het gebied van water

Nederland staat internationaal bekend als expert op het gebied van water. Om onze reputatie als waterland hoog te houden, hebben we ook in de toekomst jong talent nodig.

Jongeren bewuster maken 

De Nederlandse waterschappen willen jongeren bewuster maken van het waterbeheer in eigen land en de uitdagingen die ons wereldwijd te wachten staan op dit gebied. Want Nederlandse waterexperts werken overal.
 
Het jeugdwaterschap, waarin 23 waterschappen zijn vertegenwoordigd, zet zich in om jongeren enthousiast te maken voor waterbeheer. Marijn Kuizenga uit Eexterveen zit namens Hunze en Aa's in het jeugdbestuur.
 

Marijn Kuizenga

 

Volg ons op

Jeugdbestuur in gesprek met Schultz van Haegen